Náš blog

PLÁNOVÁNÍ NA DÁLKU

Poměrně často se nám stává, že nás ohledně organizace oslovují páry žijící v zahraničí, které ale mají kořeny a rodiny v Česku a proto se má jejich svatební den odehrát tady u nás. Plánování na dálku s sebou nese už tak spoustu specifické organizace navíc a o proto jsme tu my, jejich pravá i levá ruka v Čechách.

Přečíst článek
JAK SI VYKOUZLIT SVATBU NA MÍRU?

Do svatby Ivanky a Longyho jsme protkali magii jim vlastní, něco z Ivanky princeznovského světa, něco z jejich oblíbené fantasy literatury, něco z kouzel samotného vesmíru. Nedrželi jsme se žádné striktní předlohy, která by nás svazovala v doslovnosti a to je také to, co vám doporučujeme.

Přečíst článek
Červnová lokální aneb jak se shání český kytky

Loni jsme otevíraly sezónu párem, se kterým se jednak známe trošku osobněji a druhak nám dali v podstatě volnou ruku při výběru květin. Rozhodly jsme se toho využít pro dobro věci, protože samy dobře víme, že když dáme dodavatelům volnou ruku, vznikají ty nejvíc wow věci.

Přečíst článek
Minimalistická svatba v industriálu

Menší svatba v Praze, někde uvnitř, protože podzim, minimalismus, asijské jídlo…takové bylo zadání.

Přečíst článek
...když má obřad něco navíc

Naše druhá typicky podzimní svatba Karolíny a Dalibora pro nás byla trošičku oříšek. Asi nejvíc jsme se už během příprav bály toho, jak vměstnáme okolo 100 lidí do ne úplně největšího prostoru Vltavěnky, ale daly jsme to.

Přečíst článek
Jídlo jako hlavní tahoun dne? Proč ne!

Tahle svatba zkrátka zase měla vše, co má správná svatba mít…ale jídlo mělo ještě něco navíc 🙂

Přečíst článek
Dojemná, romantická i pořádná párty

Nádherná a usměvavá Domča přichází mezi barevným spadaným listím k oltáři a říká svým dědečků, kteří jí dělají garde, při pohledu na Petra: “Jé, já už ho vidím, já se na něj tak strašně těším!”

Přečíst článek
Svatba v lese

Zuzka s Lukášem jsou aktivní výletníci a obřad v lese se mi k nim zkrátka strašně hodil. Obřadní místo jsem jen maličko doladila dekoracemi ve tmavém dřevě a květinami v podzimních barvách.

Přečíst článek
Když láska kvete

Oslava jara, našich srdcových dodavatelů, plnoletosti našeho vztahu a lásky kolem nás.

Přečíst článek
Šťastně navěky

Dnes už manželský pár Alice a Jakub by se rozhodně pral o přední příčky soutěže o nejsympatičtější pár loňské sezóny.

Přečíst článek
K oltáři na skútru se Simonou a Michalem

Tahle svatba nás bavila, protože se budoucí novomanželé nenechali ovlivnit konvencemi, věděli co jim dělá radost a v jakém duchu by tím pádem svatba měla být.

Přečíst článek
ta nejpohodovější svatba Lenky a Dana

Pohodovější pár jsme si snad ani neuměly představit. Dostaly jsme od Lenky s Danem ve spoustě věcech volnou ruku, přitom ale dobře věděli, co chtějí.

Přečíst článek
svatba mezi proudy deště Terky a Honzy

Tahle červnová svatba byla pro nás opět o něco speciálnější, druhá z nás “to má za sebou”. A byl to o něco větší punk než jsme čekaly.

Přečíst článek
svatba v podhradí Terky a Lukáše

Tahle veselka měla zkrátka vše, co má každá správná svatba mít a my jsme moc rády, že jsme mohly být u toho. Terko a Lukáši, vám děkujeme, že jste si nás vybrali.

Přečíst článek
Svatba v centru Prahy Anny a Matta

Změna místa necelý týden před svatbou, i to se dá zvládnout. My jsme si to ověřily hned na první svatbě sezóny.

Přečíst článek
Rozbíjení talíře

Symbolika této tradice má samozřejmě kořeny v historii a tak nemůžeme veškeré výklady aplikovat na dnešní manželství. Je to ale podobné, jako se všemi tradicemi a jak to my máme rády – můžete si z nich vytáhnout to, co sedí přímo vám. Zachovat jen co je vám příjemné a případně obohatit o nové významy původní tradici.

Přečíst článek
Svatební špalír

Okamžiky těsně po obřadu - bezprostřední radost, nadšení a láska, to jsou emoce, které by v sobě tyto chvíle měly přinášet. Jistě, vaše ANO a polibek jsou vrcholem obřadu, je ale důležité, aby tyto emoce nevyprchaly v trapném okamžiku “a co dál?”. A právě k tomu slouží tradiční špalír. Podle tradice jím novomanželé procházejí a svatebčané po nich hází rýži, která jim má zajistit plodnost a velkou rodinu.

Přečíst článek
Hod kyticí

Zvyk, který nechybí snad na žádné svatbě. Všechny svobodné dívky se sejdou kolem nevěsty, ta se k nim otočí zády, hodí kytici za sebe a která dívka ji chytne, ta se do roka vdá. Řekli byste si, že na tom není co vymýšlet, přeci to každý zná. Ale…

Přečíst článek
Snubní prstýnky

V následujících příspěvcích bychom se chtěly více rozepsat o jednotlivých svatebních tradicích. První z nich jsou snubní prstýnky.

Přečíst článek
Osobitost

My chceme vaši událost přizpůsobit VÁM, ne někomu na koho si hrajete. Chceme jít trochu víc do hloubky a jsme přesvědčené, že o tom to je. Jedině tak se budete moct uvolnit a užít si svůj den naplno, bez zábran.

Přečíst článek
Udržitelnost

Období po Vánocích vybízí k přemýšlení o množství věcí, které kupujeme a shromažďujeme. Proto jsme se i my rozhodly zamyslet nad tím, co můžeme udělat pro to, abychom zmírnily přílišnou zátěž pro planetu. Ať už během Vánoc, v domácnosti nebo třeba při plánování Vaší svatby.

Přečíst článek
Radost

Ačkoliv se může na první pohled zdát, že pilíř radosti je oproti našim dalším až příliš obecným, je pro nás jedním z nejdůležitějších.

Přečíst článek
Lokálnost

Lokální značky nevyužíváme čistě jen proto, že chceme zachránit planetu. Chceme podpořit lidi, které známe, kteří podle nás dělají svou práci dobře a s láskou.

Přečíst článek
Církevní obřad pod korunami stromů

Vizuál svatby kombinoval tradiční český venkov a boho styl a v takovém duchu se neslo i občerstvení a program celého dne.

Přečíst článek
Oslava lásky (nejen)

První svatba, kde jsme byly společně všechny a to nejen v roli organizátorek. Do předsvatebních příprav jsme se zapojily na 120% procent. Ale jen tak, abychom si to v onen den náležitě prožily - což vyšlo!

Přečíst článek
Svatba mezi kapkami deště

Nikdo nečekal, že tahle svatba bude v říjnu a na přípravy bude všehovšudy měsíc. Společnými silami rozvětvené rodiny ale vše zvládneme. Barvy podzimu nakonec všechny příjemně překvapí.

Přečíst článek
Princezna ze mlejna se vdává!

Druhá rodinná svatba u rybníka, opět v říjnu a opět máme na přípravu měsíc. Nikdo už se ale nebojí, už máme vyzkoušené, že všechno se dá zvládnout. Rodinný mlýn se během příprav ohýbá ve švech, ale opět se vyplácí mít velkou rodinu a dobré přátele.

Přečíst článek
Pojedeme na čundr!

Při příchodu nevěsty k oltáři jsou jejím výběrem písničky okouzlení a dojatí kompletně všichni hosté. Vybrala si totiž písničku z Krkonošských pohádek. Na téhle svatbě bylo všechno - láska, zábava, výborné jídlo a věříme že tuhle párty určitě sledoval z povzdálí i sám Krakonoš.

Přečíst článek
Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap

Své ano, na které s nedočkavostí čekali kamarádi i rodina, si Barča s Ondrou řekli po skoro devíti letech nedaleko Tábora ve Váchově mlýně.

Přečíst článek
Další bezva ženská do party

Mělo to být velké překvapení pro nastávající maminku, ta ale nakonec překvapila nás!

Přečíst článek
Přirozenost

Klademe důraz na to, aby vše působilo přirozeně. Využíváme proto krásy PŘÍRODY, které jsou pro nás odrazovým můstkem a inspirací při tvorbě veškeré vizuální stránky. Používáme převážně přírodní suroviny, jimž často stačí najít jen správný tvar a místo, případně je vkusně kombinovat a doplnit.

Přečíst článek
Od gymplu až k oltáři

Zadání pro květinovou výzdobu bylo, “jako z babiččiny zahrádky”, což se nám ve spolupráci s Green-decorem věříme podařilo.

Přečíst článek
Nerozlučka

Danča zásadově trvala na tom, že pokud si má před svatbou udělat výlet se svojí grupou, rozhodně se tomu nebude říkat „rozlučka se svobodou“. A tak jsme zadání dodržely a poctivě zorganizovaly „NErozlučku se svobodou“.

Přečíst článek
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram